Een EHBO-cursus volgen?

Als je een EHBO-cursus volgt, weet je wat je moet doen in benarde situaties. Bij G4S kan je al binnen enkele dagen een diploma behalen. Daarbij krijg je zowel de theoretische kennis die je nodig hebt, als de praktijkervaring die je zekerheid geeft en waarbij je leert hoe je te werk moet gaan als iemand iets over komt.

Zo kun je vrienden, familie en collega’s helpen als ze een beroerte of flauwte krijgen, of zelfs als ze het slachtoffer worden van een hartaanval. Dat kan best wel eens van pas komen. Overweeg je bij G4S een EHBO cursus te volgen? Dan vind je hier meer informatie.

Een basistraining waarmee je eerste hulp kunt verlenen

Als deelnemer van een EHBO-cursus krijg je, na een cursus van een dag of drie, een officieel diploma van het Oranje Kruis. Je leert meer over allerlei levensreddende handelingen, maar ook om bepaalde verschijnselen te herkennen en zo goed als mogelijk te bestrijden. Het is een vrij brede cursus, die loopt van het opplakken van een pleister tot het herkennen van een hartaanval en het aanwenden van de AED om het slachtoffer te reanimeren. Als je slaagt voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte, krijg je een diploma dat twee jaar geldig blijft.

Houd je EHBO-kennis op peil

Om eerste hulp bij ongelukken te kunnen verlenen, moet je zo nu en dan op herhalingscursus. Zo voorkom je dat de kennis die je geleerd hebt wegzakt, en zorg je dat je altijd snel en effectief kan ingrijpen op het moment dat dat nodig is. Wil je het EHBO-diploma behouden, dan moet je om de twee jaar een herhalingstraject volgen. Hiervoor is het, afhankelijk van je precieze pakket, soms mogelijk om een vergoeding te krijgen van je zorgverzekeraar. Bekijk dus snel je polisvoorwaarden: wellicht kun je hier geld op besparen.