Garandeer veiligheid op het werk met deze drie maatregelen

Als je een werknemer bent die werkt in onveilige omstandigheden, of een werkgever die er voor moet zorgen dat het personeel veilig kan werken, bij G4S Safety Solutions hebben ze voor veel situaties een oplossing. Het kan zijn dat je beschermd moet worden van de lucht die je inademt, van de hoogte waar je af kan vallen of van eventueel explosiegevaar. Met gasdetectors, valbeveiliging en adembescherming kan je dit veilig doen.

Gasdetectors

Deze apparaten zijn speciaal gemaakt voor situaties waar er kans is op een explosie. De detector waarschuwt je van een verhoogd volume van een bepaald gas in de lucht. Je kan clips krijgen, mobiele- of vaste detectoren en je kan ze vinden in allerlei uitvoeringen van simpel tot zeer uitgebreid. Ze kunnen gebruikt worden om te waarschuwen tegen slechte lucht of als meter om te zien wat de samenstelling van de lucht is.

Valbeveiliging van G4S Safety Solutions

In België en Nederland is het wettelijk verplicht valbeveiliging te dragen als je op een hoogte van meer dan 2,5 meter aan het werk bent. Als je niet beschermd bent en je valt, dan ben jij of je werkgever niet verzekerd. Vaak worden de risico’s onderschat, maar in de industriële sector en de bouw komen ongelukken vaker voor dan je denkt. Vallen van steigers, daken en bewegende platforms zijn de meest voorkomende val-ongelukken. Ook al moet je alleen één spijker slaan, zorg dat je beveiligd bent.

Adembescherming

Adembescherming heb je voor lucht dat veel stof of vezels bevat en als plaatsvervangende lucht. Denk hierbij aan een houtzager of een brandweerman. Tegen stof en vezels kan je een masker dragen met een filter dat regelmatig moet worden vervangen. Brandweermannen en ander personeel dat in lucht werkt waar je niet kan ademen, maken gebruik van zuurstofmaskers die compleet afgeschermd van de buiten gezonde lucht produceren.