Oud ijzer ophalen

Vroeger was oud ijzer ophalen een goede gewoonte. Vaak was er in de week een bepaalde dag dat het oud ijzer werd opgehaald. Mensen zetten hun oud ijzer aan de straat en de “oud ijzer boer” kwam met zijn wagen langs en nam het mee. Soms werd het oud ijzer gewogen en werd er een klein bedrag voor betaald.

Oud ijzer ophalen loont voor beide partijen. Oud ijzer is namelijk geld waard. Tegenwoordig kun je zelf oud ijzer op bepaalde plaatsen inleveren, gratis of tegen een kleine vergoeding. Je kunt ook de “oud ijzer boer” bellen en vragen of hij het oud ijzer bij je thuis op komt halen, dat is wel zo gemakkelijk, geen gesjouw!

Oud ijzer ophalen zorgt ervoor dat jouw garage of schuur keurig opgeruimd kan blijven. Je ruimt de spullen op die in de weg staan en niet meer gebruikt worden. Oud ijzer brengt op de markt nog geld op, dus de ijzerboer krijgt er een kleine vergoeding voor.

Voordelen

Wist je trouwens dat oud ijzer dat helemaal verroest is als blikvanger in een tuin kan worden geplaatst, een heel speciaal effect. Toch laten de meeste mensen oud ijzer ophalen als ze wat bij elkaar hebben vergaard. Spullen in de berging die niet meer worden gebruikt staan in de weg, dus opruimen.

Vaak staat er in een streekkrant een advertentie met een telefoonnummer van degene die graag jouw oud ijzer komt ophalen. Een telefoontje en je bent van je overtollige spullen af en de ijzerboer weet er wel raad mee. Prima toch als spullen weer opnieuw worden gebruikt. Wil je ruimte in je berging kijk eens goed hoeveel oud ijzer je hebt waarmee je niets doet. Laat het oud ijzer ophalen, goed voor beide partijen.